Ústecká cestovní kancelář nabízela lov chráněného rysa

Ústecká cestovní kancelář m´plus travel nabízela na svých internetových stránkách lov přísně chráněného rysa. Na celou věc upozornili novináři, kteří se v cestovce o hon na zvíře zajímali. Celou věc pak předali České inspekci životního prostředí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

rys ostrovid

rys ostrovid | Foto: Jitka Vocelková

Odstřel přísně chráněného zvířete se měl uskutečnit na začátku příštího roku. Majitel cestovní kanceláře m´plus travel Antonín Fedorjak dokonce vypočítal, že lov bude velmi drahý.

Teď ale tvrdí, že se nabídka objevila na internetu omylem. "Děvčata když to připravovaly, tak vzaly úplně staré historické seznamy zvěře a daly to do toho. Nikdo ten seznam nekontroloval," uvedl Fedorjak.

Poté, co se případem začala zabývat média, nabídka z internetu zmizela. Případem se teď zabývá Česká inspekce životního prostředí. Podle její ředitelky Jany Moravcové je šetření teprve na začátku.

"V případě, že bychom cestovní kanceláři prokázali, že v rámci této nabídky již došlo k usmrcení rysa ostrovida, tak by tam hrozila pokuta právnické osobě až do dvou milionů korun, nicméně vlastní nabízení a zprostředkování odstřelu nebude moci být klasifikováno jako správní delikt ani přestupek," řekla Moravcová.

Ivana Solničková, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme