První týden Oktoberfestu pohledem statistiků

Více vypitého piva, více snědených volů i více ztracených dětí. To jsou jen některé ze statistik prvního týdne mnichovského Oktoberfestu, který se přehoupl do své druhé poloviny. Na Terezinu louku zatím našlo cestu 3,3 miliónu návštěvníků, což je přesně tolik, co v loňském roce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beznadějně zaplněná zahrádka

Beznadějně zaplněná zahrádka | Foto: Jiří Hošek

Čtyři dny z prvního týdne v Mnichově pršelo, což starosta Christian Ude považuje za důvod, proč počet hostů lidové veselice nestoupnul. Šéfka Oktoberfestu Gabriele Weishäuplová dodala, že struktura návštěvníků zůstává stejná, když 15 procent hostů pochází z ciziny.

Pro mnichovské pivovary je potěšitelné, že se zatím vypilo o pět procent více zlatavého moku než loni. Spořádáno bylo doposud 56 pečených volů, což taky představuje nárůst o pět kusů. Ze 17 na 30 ale rovněž stoupnul počet ztracených dětí.

I ztráty a nálezy jsou na Oktoberfestu v plné permanenci. Zatím tam poctiví nálezci donesli 1500 předmětů, mezi nimiž dominuje zlatá zubní protéza.

Jiří Hošek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme