Na Orlíku a Slapech definitivně bez motorů

Skútry ani motorové čluny tyto přehrady v létě brázdit nebudou! Na neutrální půdě u vicepremiéra Pavla Rychetského se na tom shodli šéf resortu dopravy Jaromír Schling a ministr životního prostředí Miloš Kužvart. Vyhláška zakazující provoz vodních skútru a motorových člunů na nádržích Slapy a Orlík, vyjde pravděpodobně do soboty, od kdy má zákaz začít platit. Oba ministři se několik měsíců nemohli shodnout na podobě této vyhlášky a věc řešila už i vláda.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Motorový člun

Motorový člun | Foto: Suzuki

Větu zakazující provoz obou druhů plavidel nakonec musel formulovat vicepremiér Pavel Rychetský. Ministr Kužvart hodnotí výsledek jednání jako vítězství svého resortu. Jak uvedl, ještě v pondělí bude muset Schling vyhlášku podepsat a v úterý se začne tisknout.

Jaromír Schling ale odmítal odsouhlasené nařízení podepsat. Tvrdil, že návrh připravený ministerstvem životního prostředí by poškodil hospodářství země. "Poslední formulace navržená ministerstvem životního prostředí zakazuje v té vrcholné sezoně plavbu všech plavidel a nikoli jen malých plavidel, jak měla na mysli vláda."

Ministr životního prostředí Miloš Kužvart však tvrzení Jaromíra Schlinga v České televizi odmítl. "Já považuji za vyloučené, že by došlo k zákazu provozu všech plavidel. Uvědomme si, že Ministerstvo dopravy a spojů dělá vše pro to, aby vyhovělo té skupině zájemců."

Markéta Kaclová, Marek Janáč, Milan Kopp, Helena Šulcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme