Praha zakázala pochod pravicových radikálů bývalou židovskou čtvrtí

Pražský magistrát zakázal pochod pravicových radikálů bývalou židovskou čtvrtí. Průvod byl plánován na sobotu 10. listopadu, tedy na den výročí takzvané křišťálové noci. Svolavatel akce Erik Sedláček chtěl termín posunout na 17. listopad. Podle mluvčího magistrátu Jiřího Wolfa to ale nešlo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radikál (ilustr. foto)

Radikál (ilustr. foto) | Foto: Archiv | Zdroj: AFP

Jiří Wolf uvedl, že magistrát rozhodl o zákazu pochodu a shromáždění, které se mělo konat 10. listopadu, na základě posudků expertů z oblasti extremismu a posudku Policie České republiky. K dalšímu navrhovanému termínu - 17. listopadu Wolf uvedl : "17. listopadu to nejde, protože v ten samý den, v místě kam chtěli přesunout shromáždění, už je oznámeno jiné veřejné shromáždění. Takže to bohužel nejde." Proti rozhodnutí se může svolavatel odvolat k městskému soudu.

V listopadu 1938 byly při takzvané křišťálové noci v Německu zabity desítky Židů a desetitisíce jich skončily v koncentračních táborech.

Kateřina Tomečková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme