Za ztrátu Krejčířových spisů tříměsíční snížení platu

Kárný senát Vrchního soudu v Olomouci potrestal státního zástupce Nejvyššího státního zastupitelství Milana Horvátha za ztrátu Krejčířových spisů. Tři měsíce bude brát o 15 procent snížený plat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Horváth

Milan Horváth | Zdroj: ČTK

Žalobce dokumenty ke kauze podnikatele Radovana Krejčíře zanechal bez dozoru odložené ve svém autě v Brně. Nestřeženého okamžiku využili zloději a kufřík s dokumenty odcizili.

Rozhodnutí kárného senátu zdůvodňuje mluvčí Vrchního soudu Petr Angyalossy: "Vzhledem k tomu, že skutečně došlo k určitému pochybení ze strany kárně stíhaného státního zástupce, že zanechal bez dozoru spis v automobilu, nese za to odpovědnost."

Milana Horvátha, který zastával na Nejvyšším státním zastupitelství místo šéfa odboru závažné hospodářské a finanční kriminality, už stála ztráta spisu vedoucí funkci.

Po jednání Kárného senátu Horváth k celému případu uvedl: "Jsem rád, že i v průběhu kárného řízení bylo i ze strany navrhovatele tedy Nejvyššího státního zastupitelství konstatováno, že jsem neporušil žádné právní předpisy spojené se spisovou službou. A dalším je právní otázka, do jaké míry je oběť trestného činu - okradený odpovědný za následky toho, co se mu stalo."

Milan Kopp, Alena Vykydalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme