Řadu požárů, které sužují Kalifornii, založili žháři

Americkém hasičům se už podařilo zdolat více než polovinu požárů v jižní Kalifornii. Počet obětí ale narůstá s tím, jak záchranáři postupně nacházejí na spáleništi jejich těla. Podle dosavadních údajů uhořelo šest lidí a dalších sedm zemřelo většinou ze zdravotních důvodů při evakuaci. Řadu požárů mají na svědomí žháři.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

požáry v Kalifornii

požáry v Kalifornii | Zdroj: ČTK

Hraniční kontrola objevila spálená těla tří mužů a jedné ženy, kteří se nejspíše snažili ilegálně proniknout do Spojených států z Mexika. Oheň je ale uvěznil v opuštěném údolí.

Policie už také našla důkazy, že jeden z požárů v okrese Orange byl založen úmyslně. Guvernér Arnold Schwarzenegger a několik soukromých společností už vypsali na dopadení pachatele odměny, každou ve výši 50 až 150 tisíc dolarů.

Asi v pěti dalších oblastech šerifové vyšetřují několik mužů podezřelých ze žhářství. Většinou jsou ve vězení na vysoké kauce. O rozsahu katastrofy se ve čtvrtek přijel do Kalifornie na vlastní oči přesvědčit prezident George Bush, který přislíbil pomoc.

Alexandr Pícha, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme