Prodej olympijských vstupenek zkolaboval

Čína přerušila prodej vstupenek na olympijské hry. Důvodem je kolaps elektronického systému. Organizační výbor včera zahájil druhou fázi prodeje lístků, k dispozici jich byly necelé dva miliony. Zájem ale mnohonásobně převýšil nabídku, jen během první hodiny se totiž prostřednictvím telefonu nebo internetu snažilo získat vstupenku na 10 milionů lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

prodej olypmijských vstupenek v Pekingu

prodej olypmijských vstupenek v Pekingu | Foto: AFP

Rezervační systém přestal fungovat a my se za to omlouváme, prohlásili představitelé přípravného olympijského výboru, kteří nečekali tak velký zájem. Dočasně tak byl prodej zastaven a další informace o jeho pokračování budou k dispozici 5. listopadu.

Narozdíl od dubna letošního roku, kdy se lístky nabízely formou loterie, tentokrát se prodávaly přímo způsobem "kdo dřív přijde". Stejně se vstupenky mají prodávat i ve třetí fázi, která začne příští rok v dubnu. Celkem je k dispozici na sedm miliónů lístku, tři čtvrtiny z nich jsou určeny pro domácí čínské fanoušky.

Robert Mikoláš, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme