Pravicoví radikálové se svým pochodem u soudu neuspěli

Extremisté nebudou legálně pochodovat ani přes pražské Hradčany. Zákaz, který pro všech osm pravicovými radikály navrhovaných tras vydal pražský magistrát, stále platí. Soud se totiž odmítl pro formální nedostatky zabývat žalobou, kterou kvůli tomu na město podali Mladí národní demokraté. Žalobci se totiž zapomněli například podepsat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

skinheads

skinheads | Foto: NEPOUŽÍVAT internet

Podpis nebyl to jediné, co soudu znemožnilo žalobou se zabývat. Ani adresa sdružení nebyla přesná a chybělo i razítko. Nedostavili se ani zástupci žalujících radikálů. Jejich nepřítomnost u soudu komentovala místopředsedkyně Židovské liberální unie Jiřina Nováková.

"Ta organizace není zase až tak vzdělaná ve věcech právních, oni jsou samozřejmě vzděláni jenom v akcích násilných. Tady zřejmě narazili," uvedla Nováková.

Už ve středu se nechali radikálové slyšet, že pokud jim pražský magistrát nepovolí náhradní trasu, půjdou po té původní, tedy přes bývalou židovskou čtvrť. Tomu se ale vedení města, jak říká jeho mluvčí Jiří Volf, chystá zabránit.

"Samozřejmě to, co nám umožňuje zákon, tak se stane. Budeme určitě všemi prostředky bránit této skupině lidí, aby pochodovala starým židovským městem," doplnil.

Na místech, kterými by v den výročí Křišťálové noci chtěli radikálové projít, jsou už nahlášené tři akce. Ty se budou konat pod názvem Společně proti neonacismu.

Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme