Kontroverzní politička Pauliová končí členství v Křesťanskosociální unii

"Zlobivé dítě" bavorské křesťansko-sociální unie, zemská radní Gabriele Pauliová, se rozhodla opustit svou mateřskou stranu. Kontroverzní politička, která se spolupodepsala pod politické penzionování bavorského premiéra Edmunda Stoibera, se prý v CSU cítila odstrkována.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriele Pauli - CSU

Gabriele Pauli - CSU | Foto: www.gabriele-pauli.de

Politický atentát na Edmunda Stoibera, návrh dočasných manželství a proslulé fotografování v latexových rukavicích. Extravagantní politička pojala i svůj stranický odchod v podobném duchu. Odevzdání partajní legitimace oznámila jakoby mimochodem na stránkách společenského časopisu Vanity Fair.

"Aby prostor dostali ti noví, musejí jim staří uvolnit místo," píše Pauliová v dopise předsedovi CSU Erwinu Huberovi. Toho obvinila z toho, že s ní řadu měsíců nekomunikoval. Radní z Fürthu tvrdí, že odchází kvůli způsobu, jakým se k ní její spolustraníci chovali. Pauliové okamžitě nabídly politický přestup Strana Zelených a kandidátka Svobodných voličů.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme