Sobotka: ČSSD se nebude podílet na takzvaném porcování medvěda

Víc než 15 stovek žádostí o dotace na příští rok se sešlo na stole sněmovního rozpočtového výboru. Šéf výboru a stínový ministr financí za ČSSD Bohuslav Sobotka považuje takové množství žádostí za nezvladatelné.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bohuslav Sobotka

Bohuslav Sobotka | Foto: Poslanecká sněmovna

Podle Bohuslava Sobotky se sociální demokraté nebudou ve sněmovně podílet na zažité praxi takzvaného porcování medvěda, tedy na individuálních pozměňovacích návrzích poslanců, jak přilepšit jednotlivým regionům:

"My si myslíme, že rozpočet má řadu důležitějších problémů, na které by bylo dobré ty dvě miliardy korun, které byly vyčleněny na takzvané porcování medvěda, poskytnout. Čili my budeme podporovat návrhy na zvýšení výdajů na vzdělávání, na podporu vědy a výzkumu, do zemědělství, pro sociální oblast. Ale my nebudeme podporovat koaliční individuální návrhy na jednotlivé investiční akce pro občanská sdružení nebo obce a města."

Sněmovní rozpočtový výbor posvětil včera balík zhruba 400 dotací za skoro dvě miliardy korun. Neznamená to ale, že jsou už schváleny, protože konečné slovo bude mít celá Poslanecká sněmovna. Rozpočtovým výborem neprošel návrh na tři miliardy navíc pro školství.

Milada Richterová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme