Státní zástupce navrhuje obžalovat Vaškůje z pokusu ovlivnit Urbanovou

Přerovský žalobce Miroslav Stoklásek navrhl podání dalších dvou žalob. Podle policie zlínský podnikatel Roman Vaškůj společně s dalším mužem se v březnu pokusili ovlivnit korunní svědkyni v dnes již uzavřeném korupčním případu lidoveckého předsedy Jiřího Čunka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlínský podnikatel Roman Vaškůj

Zlínský podnikatel Roman Vaškůj | Zdroj: ČTK

Vaškůj se podle vyšetřovatelů společně s podnikatelem Petrem Smiřákem snažil uplatit svědkyni Marcelu Urbanovou. Požadovali prý po ní, aby za tři čtvrtě milionu korun změnila výpověď týkající se údajného uplácení Čunka.

"Policejní orgán předložil vyšetřovací spis státnímu zástupci s návrhem na podání obžaloby na oba obviněné pro skutek dosud právně kvalifikovaný jako trestný čin podplácení, nadržování a křivé obvinění ve stádiu přípravy, u něhož je v trestním zákoníku stanovená trestní sazba v rozpětí tři až osm let. Rozhodnutí dozorového státního zástupce na konci přípravného řízení lze očekávat v první polovině prosince 2007," uvedl žalobce Stoklásek.

Jana Zemková, Pavel Schrötter Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme