Řádění střelce v nákupním centru v americké Omaze stálo život osm lidí

Předvánoční nákupy ve městě Omaha v americkém státě Nebraska se proměnily v krveprolití. V zaplněné nákupní galerii tam po zákaznících začal střílet muž s automatickou puškou. Padlo mu za oběť osm lidí. Dalších pět jich zranil. Potom obrátil zbraň proti sobě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

střelba

střelba | Foto: Pavel Kozler

Hromadný vrah si zjevně vybíral své cíle náhodně. Střílel z druhého horního podlaží nákupního centra tak překotně, že někteří svědci nejdříve považovali rychle po sobě jdoucí výstřely za práskání ohňostroje. Nakupující se snažili ukrýt mezi stojany s oděvy a v kabinkách. Někteří utíkali z nákupního centra s rukama nad hlavou.

Z Omahy krátce předtím odjel prezident George Bush. Podle vyšetřovatelů ale nic nenasvědčuje tomu, že by vrahovo jednání s jeho návštěvou v Nebrasce souviselo. Podle místní policie byl střelcem devatenáctiletý mladík s osobními a pracovními problémy. V dopise na rozloučenou napsal: "Teď se stanu slavným".

Alexandr Pícha, Pavel Schrötter Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme