V americkém Seattlu začaly jezdit české tramvaje

České tramvaje ovládly Seattle. Hlavní město amerického státu Washington zažilo velkou slávu. Zprovozněna tam totiž byla první klasická tramvajová trať. Zajímavé je, že na ni budou jezdit výhradně české tramvaje. Ty už Američané znají z měst Portland či Tacoma.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tramvaj v Seattlu

Česká tramvaj v Seattlu | Zdroj: ČTK

Přesně ve 12.12 místního času zahájil starosta Seattlu Greg Neckles provoz na první tramvajové trati. Slavnostnímu ceremoniálu, během něhož zazněla dokonce píseň složená na počest tramvají, přihlíželo několik stovek lidí. Podle starosty si město nevybralo české tramvaje náhodou.

Jak doslova řekl, Češi byli jednoduše nejlepší. Celkem tři tramvaje dodala do Seattlu česká firma Inekon. Její generální ředitel potvrdil, že Američané měli několik nadstandardních požadavků. Ať už jde o plnou klimatizaci vozu nebo zvláštní přání na nosnost sedačky řidiče. "V současné době máme sedačky dimenzované na váhu asi 130 kilo," dodal ředitel.

Radim Vaculovič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme