Doslazovat víno bude možné i nadále

Moravští a čeští vinaři mohou dál doslazovat víno řepným cukrem. To je jeden z hlavních výsledků maratónu jednání o reformě trhu s vínem. Schůzka ministrů zemědělství členských zemí odpoledne skončila v Bruselu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hroznové víno

Hroznové víno | Foto: Ľubomír Smatana | Zdroj: Český rozhlas

Doslazovat se může dál - Evropská komise ustoupila od svého návrhu zakázat tuto praxi, která podle jižněji položených zemí snižuje kvalitu vína. Spolu s Českem byly proti návrhu další severněji položené země včetně Německa, Rakouska nebo Slovenska.

Brusel musel ustoupit od původních radikálních představ o likvidaci vinic, které produkují méně kvalitní víno. Proti se podle prvních zpráv stavěly hlavně tradiční vinařské velmoci Francie a Itálie.

Marika Táborská, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme