V Česku je šestý babybox

Pelhřimovská nemocnice má svůj babybox. Je první na Vysočině, šestý v celé republice. O jeho zřízení začali v Pelhřimově uvažovat poté, co letos v září našli na nemocniční toaletě odloženého novorozence.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Babybox v pelhřimovské nemocnici

Babybox v pelhřimovské nemocnici | Zdroj: ČTK

Jak babybox zajistí bezpečnost odloženému dítěti i inkognito jeho matce, vysvětlil ředitel pelhřimovské nemocnice Pavel Hrala: "V tu chvíli, jak ho otevře, se na hoře rozsvítí signalizace, že v babyboxu je nějaká manipulace. Zároveň se spustí kamery, které ale monitorují pouze systém uvnitř v babyboxu, nevidí matku. Matka zavře babybox, už nemá možnost si to rozmyslet, musí přijít dovnitř. Už nelze podruhé otevřít."

V Česku do dneška existovalo pět babyboxů, a to v Praze, Brně, Olomouci, Kadani a Zlíně. Lidé do nich odložili už deset dětí, naposledy o víkendu v Praze.

Monika Pytlíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme