Papež se při půlnoční mši věnoval také ekologii

Ekologii si při letošní půlnoční mši v chrámu svatého Petra ve Vatikánu vybral jako jedno z témat Papež Benedikt XVI. Odsoudil totiž neopatrné a sobecké zneužívání přírodních zdrojů. Při tom papež kritizoval stav, ve kterém se kvůli tomu nyní příroda je.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Benedikt XVI.

Benedikt XVI. | Foto: AFP

Papež také zároveň vyzval lidi, aby věnovali svůj čas těm, kdo potřebují pomoc - například uprchlíci, nebo ti, kteří hledají azyl. Benetikt XVI. kritizoval to, že se lidé příliš zabývají sami sebou a uspokojováním vlastních potřeb. Právě kvůli tomu jim nezbývá čas na druhé.

Podobné je to i u starých lidí. Ve vysílání Radiožurnálu na to upozornil prezident republiky Václav Klaus. Podle něj je právě o Vánocích nutné je zbavit samoty a věnovat jim svůj čas.

"Pro seniory jsou Vánoce často těžké, protože Vánoce jsou nejtěžší v osamocení. Jestli někdo více medituje a bilancuje, vyhodnocuje minulé, tak to budou určitě senioři než desetiletí, dvacetiletí, třicetiletí. To je úplně jasné. Takže jakýmkoliv způsobem jim pomoci, myslím, je důležitá věc," řekl prezident.

Eva Hůlková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme