USA: Poselství bin Ládina dokládá zlepšování situace v Iráku

Nové hrozby šéfa teroristické Al-Káidy Usámy bin Ladina paradoxně dokládají, že se situace v Iráku zlepšuje. K tomuto závěru dospěly zpravodajské služby i Bílý dům v reakci na nové hlasové poselství, které Al-Káida zveřejnila na internetu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Usáma bin Ládin

Usáma bin Ládin | Foto: Federal Bureau of Investigation

Americké zpravodajské služby upozorňují, že Usáma bin Ladin začal vyhrožovat smrtí i samotným sunnitským Iráčanům. Ty Al-Káida v minulosti využívala k útokům proti koaličním vojákům a šíitům.

Devastující krvavé násilí totiž obrací proti Al-Káidě stále více kmenových představitelů, kteří začali proti extrémistům dokonce budovat i svou domobranu. Usáma bin Ladin teď těmto sunitům vyhrožuje, že budou trpět zaživa i po smrti.

Podle amerických zpravodajských služeb ale hrozí, že teď Al-Káida bude hledat nová útočiště mezi protiizraelskými extrémisty na palestinských územích.

Milan Kopp, Alexandr Pícha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme