Brusel chce zasáhnout proti zdraví škodlivým hračkám

Evropská komise chce zpřísnit pravidla pro látky obsažené v hračkách. Připravuje také zákaz hraček přibalených k potravinám. Brusel přiměly k aktivitě nedávné případy zdraví škodlivých čínských hraček. 20 milionů kusů jich totiž obsahovalo zdraví škodlivé látky nebo nebezpečné součástky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hračka

Hračka | Foto: Jan Rosenauer

Olovo, karcinogeny a alergeny - na ty chce Evropská komise dávat zvlášť velký pozor. Mezi novináře v Bruselu pronikly informace, že komisař pro podnikání Günter Verheugen připravuje návrh, který zveřejní příští týden. Chce v něm zpřísnit existující legislativu a také zakázat prodávání potravin s hračkami.

Zástupci hračkářského průmyslu žádají, aby Brusel argumentoval vědeckými poznatky a nezpřísňoval pravidla jen populisticky kvůli nedávným skandálům s čínskými hračkami.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme