Polským přepravcům došla trpělivost se stávkujícími celníky

Polští přepravci hrozí zablokováním Varšavy a celé východní hranice, pokud vláda okamžitě nevyřeší stávku celníků. Ta způsobila, že kamiony čekají na odbavení do Běloruska, Ruska a na Ukrajinu až týden.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hraniční přechod

hraniční přechod | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Tisíce řidičů kamionů čekají na povel svých nadřízených. Pokud přepravci rozhodnou o zostření protestu, kamiony propojené vysílačkami během několika minut zablokují celé východní Polsko i hlavní město Varšavu.

"My protestujeme proti aroganci odpovědných míst. Naši řidiči jsou nucení překračovat předpisy. Je skandál, že východní hranice Evropské unie je zablokovaná a vláda proti tomu nic nedělá. Proto zřejmě zablokujeme všechny příjezdové silnice do Varšavy," upozornil Jan Buczek, předseda Sdružení mezinárodních přepravců.

Přepravci chtějí, aby jim vláda nahradila vzniklé ztráty. Odpoledne má o situaci jednat se stávkujícím celníky i přepravci premiér Donald Tusk.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme