Vystěhují se Palestinci do egyptské pouště?

Vrchní izraelský rabín navrhl vystěhování Palestinců z pásma Gazy do egyptské pouště na Sinajském poloostrově. Vyjádřil se tak v době, kdy mezi Gazou a Egyptem ilegálně přecházejí tisíce Palestinců za nákupy nedostatkového zboží a situace hrozí přerůst ve vážnou mezinárodní krizi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Palestinci po prolomení hraniční bariéry s Egyptem

Palestinci po prolomení hraniční bariéry s Egyptem | Zdroj: ČTK

Vrchní rabín Jona Mecger doslova řekl, že na Sinaj by měli být vystěhováni "všichni chudí lidé z Gazy". V rozhovoru pro britský týdeník The Jewish News prohlásil, že právě v poušti na východě Egypta by měl vzniknout nový palestinský stát.

Británie, Spojené státy a Evropská unie by tam měly podle předního židovského představitele zřídit Palestincům novou zemi plnou moderních technologií. Tím by se podle klerika dosáhlo mírového soužití Židů a Arabů.

Mecger už vyvolal v minulosti několik kontroverzí, jeho post patří v duchovní sféře k nevlivnějším na světě.

Břetislav Tureček, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme