Aukce na pražském Žofíně může překonat dosavadní tuzemský aukční rekord

V neděli se v pražském Žofíně bude dražit obraz rakouského malíře Oskara Kokoschky za vyvolávací cenu 19,5 milionu korun. Je to zatím nejvyšší vyvolávací cena, za kterou byl obraz na domácí dražbě nabízen. Aukční rekord je jen o necelé tři miliony vyšší - drží ho obraz Františka Kupky s dvaadvaceti milióny korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pražský Žofín

pražský Žofín | Foto: Marián Vojtek

Jak nám prozradil Jiří Rybář z aukční síně, dražit se nebude pouze obraz Oskara Kokoschky: "Nabízíme snad jeden z nejlepších souborů, který kdy byl v aukcích nabízen. Je to taková procházka dvěma stoletími. Začínáme klasiky konce devatenáctého století a pokračujeme až do současných dnů. Je to asi sto jmen. Myslím, že je to opravdu veliká nabídka a už na předaukčních výstavách sklízela obrovský úspěch."

Dražený Kokoschkův obraz London, Chelsea Reach je olej na plátně z roku 1957. Je velký 75x100 centimetrů. Obraz nechyběl na žádné významné výstavě.

Šárka Slezáková, Pavel Schrötter Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme