Mečiar odmítl policii prozradit za co stavěl vilu

Bývalý slovenský premiér a šéf HZDS Vladimír Mečiar využil svého práva nevypovídat a odmítl finanční policii objasnit, kde vzal peníze na rekonstrukci své luxusní vily v Trenčianských Teplicích. Odvolal se přitom na Evropský soud pro lidská práva.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vl. Mečiar

Vl. Mečiar | Foto: HZDS

Mečiarův majetek se dostal do centra pozornosti znovu před několika měsíci. Podnikatel Ján Ďuriš tehdy uložil do banky několikamiliónovou částku v hotovosti s tím, že mu ji zaplatil bývalý premiér za stavební práce na objektu v Trenčianských Teplicích. Finanční policie sice podnikatele vyslechla, ale pak bez vysvětlení případ odložila.

Deník Smena zveřejnil faktury, které byly vystaveny zhruba na 41 miliónů korun. Vladimír Mečiar na otázky novinářů a politiků kde vzal takovou sumu v hotovosti reagoval tvrzeními, že neví kolik platil a ani ho to nezajímá. Prohlašoval také, že pokud ho vyšetřovatelé osloví, vysvětlení podá.

Vyšetřovatelé se pokusili Mečiara od května předvolat jedenáctkrát, na policii se dostavil až dnes. Cokoliv ohledně svého majetku ale odmítl vysvětlit. Slovenská finanční policie nepotvrdila ani nevyloučila, že může jít ze strany Mečiara i o praní špinavých peněz.

Renata Havranová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme