Výrobcům čokolád hrozí v Německu vysoké pokuty za údajnou kartelovou dohodu

Podezření z ilegální cenové dohody čelí němečtí výrobci sladkostí. Vyšetřovatelé už prohledali centrály sedmi velkých společností, které se specializují na výrobu čokolády. Ve vzduchu se vznáší hrozba vysokých pokut.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

čokoláda

čokoláda | Foto: internet | Zdroj: AFP

Prakticky současně navýšilo v uplynulých týdnech několik velkých společností dramaticky ceny sladkostí. Průměrně představoval cenový skok 10 až 12 procent. Výrobci to ospravedlňují drastickým zdražením surovin, jako je například kakao nebo oříšky.

Jak ale informoval deník Financial Times Deutschland, mohlo dojít k nelegální cenové dohodě. V hledáčku kartelového úřadu se mimo jiné ocitly výrobce čokolády Milka, společnost Kraft Foods, producent tyčinek Mars, společnost Nestlé nebo rodinná firma Ritter.

Pokud se podezření potvrdí, hrozí hříšníkům pokuty ve výši až desetiny ročního obratu. Podle expertů by ale daleko citelnější bylo poškození dobrého jména společnosti.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme