Slovenští policisté a celníci zadrželi rekordní zásilku kokainu

Sto šedesát čtyři kilogramy čistého kokainu zadržela slovenská policie. Zásilku objevili celníci společně s policisty v celním skladu u Dunajské Stredy a z drogy by podle vyšetřovatelů mohli dealeři vyrobit na 546 milionů dávek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kokain schovaný v lahvích vína

Kokain schovaný v lahvích vína | Foto: Ľubomír Smatana | Zdroj: Český rozhlas

V historii Slovenska se ještě policistům takový úlovek nepodařil, jeho hodnota na černém trhu se odhaduje na 1,3 miliardy českých korun. Droga pochází z Jižní Ameriky a její cesta do Evropy vedla přes Hamburg. Kokain byl ukrytý v lahvích a deklarovaný jako víno.

Stejné množství kokainu, sto šedesát čtyři kilogramy, slovenská policie celkově zabavila za předchozích deset let. Kokain z Dunajské Stredy byl podle policistů určený k transportu do dalších zemí Evropské unie. Na Slovensku by se takové množství neprodalo. Podle statistik užívá na Slovensku kokain jedno procento populace.

Kokain je droga bohatých, jeden gram stojí téměř 3 tisíc českých korun. Ve středu také britský Scotland Yard oznámil, že rozbil dosud největší gang obchodníků s kokainem ve Velké Británii. Gang měl roční obrat tři a půl miliardy českých korun.

Ľubomír Smatana, Pavel Schrötter Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme