Do největší daňové aféry v Německu má být zapojena až tisícovka lidí

Německo je zvědavé, která další prominentní jména figurují v největší daňové aféře, která zemi zasáhla od druhé světové války. Tu odstartovala razie u šéfa koncernu Deutsche Post Zumwinkela, který se už také k daňovým únikům prostřednictvím lichtenštejnské nadace přiznal. Úřady ale vyšetřují další stovky německých milionářů, kteří měli do alpského knížectví převést až čtyři miliardy eur.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Centrála Deutsche Post v Bonnu

Centrála Deutsche Post v Bonnu | Zdroj: ČTK

Bochumské státní zastupitelství mluví o šesti stovkách pravděpodobných daňových "hříšníků". Berlínské vládní kruhy ale až o tisícovce. Ve zvlášť závažných případech hrozí v Německu za daňové delikty až desetileté vězení. Dlouholetý šéf Německé pošty Zumwinkel zatím unikl vyšetřovací vazbě tím, že zaplatil miliónovou kauci. Finančnímu úřadu pak bude muset doplatit další čtyři milióny.

Podle vyšetřovatelů tajil výnosy z lichtenštejnských vkladů po dobu dvaceti let. Případ se podařilo rozkrýt díky masivnímu úniku dat z lichtenštejnské banky LGT, která patří tamní knížecí rodině. Bankovní dům se snaží uklidnit znepokojené klienty, že sice skutečně došlo ke krádeži dat, ovšem už v roce 2002. Německé úřady ale tvrdí, že jejich záznamy sahají až do roku 2005.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme