Daňový skandál hloubí příkop mezi Berlínem a Vaduzem

Mezi Lichtenštejnskem a Německem to kvůli vyšetřování obřího daňového skandálu vře. Lichtenštejnský korunní princ Alois obvinil spolkovou vládu z podílnictví a útoku na suverenitu alpského knížectví. Berlínský kabinet totiž posvětil nákup citlivých dat, které byly odcizeny z jedné lichtenštejnské banky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LGT Bank Vaduz

LGT Bank Vaduz | Foto: www.liechtenstein.li

Vzniklou krizi přijel do Německa "hasit" lichtenštejnský premiér Hasler, který doufá ve věcnou debatu o daňové aféře. V ní má figurovat několik stovek německých boháčů, kteří se neprůhledným převodem vysokých částek do lichtenštejnských bank snažili vyhnout placení daní.

Prudkou reakci lichtenštejnského knížecího domu už coby "naprosto scestnou" odmítl šéf německé sociální demokracie Kurt Beck, podle kterého korunní princ Alois zaměňuje příčinu a důsledek.

Mezitím pokračují další razie daňových kontrolorů a policistů, kteří sbírají důkazy proti hlavním aktérům daňových podvodů. Prohlídce se nevyhnuly ani filiálky německé Dresdner Bank a obřího švýcarského bankovního domu UBS.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme