Bývalý šéf odborové rady Volkswagenu stráví skoro tři roky za mřížemi

Dva roky a devět měsíců by měl za mřížemi strávit někdejší šéf odborové rady Volkswagenu Klaus Volkert. Rozhodl o tom dnes zemský soud v německém Braunschweigu. Další obviněný, bývalý manažer automobilky Klaus Joachim Gebauer, vyvázl s roční podmínkou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volkswagen

Volkswagen | Foto: autobytel.com

Spoluúčast na zpronevěře a prohřešky vůči statutárním pravidlům koncernu Volkswagen, kvůli těmto deliktům musí Klaus Volkert na bezmála tři roky za mříže. Soud odmítl argumentaci obhajoby, že význam šéfa odborové rady byl srovnatelný s vrcholnými manažery a že si tím pádem Volkert zasloužil odpovídající odměnu. Ta se ve formě různých "bonusů" - od luxusních cest až po prostitutky - vyšplhala až na bezmála dva milióny eur. Volkert si podle soudu toto "zvláštní zacházení" vynucoval.

Druhý obžalovaný, manažer Klaus-Joachim Gebauer, odešel od soudu s roční podmínkou. V celé aféře byl Gebauer v podstatě pouhým pěšáků a vykonavatelem pokynů svého kolegy Petera Hartze. Navíc od počátku s justicí vzorně spolupracoval. Zatím není jasné, zda se jedna ze stran proti verdiktu odvolá.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme