Emma řádí i v Německu

Tlaková níže Emma už zasáhla i části Německa. Větší škody zatím nenapáchala. Německo má za sebou první větrný nápor tlakové níže Emma. Škody jsou zatím podstatně menší, než se očekávalo. Meteorologové ale varují, že zvlášť na severu země ještě není po všem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vichřice

vichřice | Foto: Alena Palečková

Největšímu náporu vichru zatím čelila západní část Německa. V Brühlu u Bonnu najel časně ráno rychlovlak ICE na vyvrácený strom. Několik osob včetně strojvedoucího se při nehodě zranilo.

Také několik dalších tratí je kvůli popadaným stromům neprůjezdných a je třeba počítat se značným zpožděním vlaků. Na letišti ve Frankfurtu muselo být zrušeno několik letů.

Ve Wuppertalu vítr odnesl střešní krytinu ze čtyř vedle sebe stojících domků. V Augsburku se zase řidiči museli vyhýbat utrženému reklamnímu billboardu. Katastrofické scénáře se ale zatím nenaplnily. Podle meteorologů ale vítr v dalších hodinách znovu zesílí.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme