Výpisy z některých rejstříků je už možné na poště objednávat elektronicky

Od dnešního dne můžete na pobočkách České pošty získat výpisy z rejstříků elektronickou cestou. Na základě objednávky po internetu je možné dostat výpis z katastru nemovitostí nebo z živnostenského a obchodního rejstříku až do domu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká pošta

Česká pošta | Foto: Marián Vojtek

Služba s názvem e-shop bude dostupná nejen z internetových stránek České pošty, ale také ze stránek systému Czech Point. "Služba funguje podobným způsobem jako jakékoliv internetové obchody. To znamená, navštívíte stránky našeho e-shopu, vyplníte potřebné údaje pro vyhotovení výpisu, vyplníte údaje o vaší adrese, na které se mají výpisy zaslat, a do třech pracovních dnů výpisy dostanete poštou na dobírku," přiblížil službu náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu Petr Stiegler.

Službu nabízí Česká pošta nejen ze svých internetových stránek, ale i z webu systému Czech point. Formou elektronické objednávky přes internet vám přijdou výpisy na dobírku až do domu. Petr Stiegler uvedl, že na rozdíl od Czech pointu služba neposkytuje výpis z rejstříku trestů.

"Proč tomu tak je? Jednoduchá odpověď, že to neumožňuje stávající legislativa. V současné době Poslanecká sněmovna schválila novelu zákona o trestním rejstříku, která by to měla umožnit, a my doufáme, že zákon úspěšně projde i Senátem. Přibližně od poloviny tohoto roku bude možné na České poště získat i výpisy z trestního rejstříku," dodal.

Vilém Janouš, Lucie Toraková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme