Odejde-li z vlády kvůli Čunkovi Schwarzenberg, odejdou všichni zelení ministři

V otázce případného návratu Jiřího Čunka do vlády budou všichni ministři za Stranu zelených jednat společně. Pokud by se totiž předseda lidovců vrátil do ministerského křesla, je šéf diplomacie Karel Schwarzenberg připraven kabinet opustit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Liška

Ondřej Liška | Foto: Marián Vojtek

Místopředseda Strany zelených Ondřej Liška dnes v pořadu České televize Otázky Václava Moravce Schwarzenbergův postoj podpořil. "Pokud by skutečně došlo na takto vyhrocenou situaci, což stále ještě nepředpokládám, tak věřím, že ten postup zelených ministrů i těch nominovaných za zelené, to znamená pana ministra Schwarzenberga, bude společný. To není o tom, že bychom si dávali kolečko, kdo z nás má nejvyšší morální standardy, ale je to úkol pro celou politickou reprezentaci v této koalici a takto budeme také postupovat," řekl Liška.

O možném návratu Čunka do pozice ministra pro místní rozvoj, bude jednat koalice ve středu. Šéf diplomacie se zotavuje po operaci v zahraničí. Už před tím žádal, aby předseda lidovců zveřejnil své příjmy od doby, kdy nastoupil do Zbrojovky Vsetín.

Anna Marková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme