Nejvyšší kontrolní úřad kárá špatná rozhodnutí státních úřadů a institucí

Chyby při veřejných zakázkách a špatné hospodaření státních úřadů a institucí. To jsou nejčastější prohřešky - mnohdy i s podezřením na spáchání trestného činu - které odhalí Nejvyšší kontrolní úřad. Vláda má dnes na programu některé jeho závěry. Prezident Úřadu František Dohnal Radiožurnálu řekl, že nejvíce se chybuje v oblasti veřejných zakázek. Chyby se opakují také v účetnictví a problémem je podle něj i - jak se říká - zdravý selský rozum.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejvyšší kontrolní úřad

Nejvyšší kontrolní úřad | Foto: Věra Luptáková | Zdroj: Český rozhlas

František Dohnal říká: "Stát zvláště v případech, kdy zodpovídá za některé sektory, za některé politiky, se v minulosti málo zabýval jakousi strategickou úvahou, prostě tím zdravým selským přemýšlením, co budeme potřebovat v příštích letech, co je pro nás prioritní a co může počkat. A potom dochází k tomu, že se stát pouští do realizací poměrně rozsáhlých investičních akcí, aniž by bylo dobře rozmyšleno, jestli je to skutečně to nejdůležitější, co v dané oblasti potřebujeme."

Lucie Toraková, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme