Václav Klaus nebude bránit návratu Jiřího Čunka do vlády

Pokud premiér Mirek Topolánek navrhne prezidentovi opětovné jmenování předsedy KDU-ČSL Jiřího Čunka ministrem, Václav Klaus to bude respektovat. Potvrdil to dnes ráno v České televizi: "Předpokládám, že to (premiér Topolánek - pozn. iŽurnálu) zvažuje se všemi ohledy doleva - doprava, nahoru - dolů. Co to znamená vnitropoliticky, mezinárodně politicky, atd."

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Čunek

Jiří Čunek | Foto: web Jiřího Čunka

Klaus dodal: "Odmítnout ministra - člena vlády - předsedovi vlády je boj s předsedou vlády. Z mé strany to by nebyl boj s panem Čunkem nebo s kýmkoli jiným. To by bylo opravdu vytažení kordů a utkání s předsedou vlády. Toto já nehodlám v této chvíli udělat. Je to jeho zodpovědnost. Já myslím, že má těžké rozhodnutí v této chvíli."

Topolánek se má kvůli Čunkově případnému comebacku do funkce vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj setkat s šéfy koaličních stran ve středu. Do té doby očekává, že si lidovecký předseda vyjasní otázku, jak přišel k rodinných úsporám, s ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem. Ten je členem kabinetu za Stranu zelených a pohrozil, že pokud Čunek nezveřejní své příjmy, v jedné vládě s ním sedět nebude. Místopředseda zelených, ministr školství Ondřej Liška oznámil, že pokud odejde Schwarzenberg, opustí vládu i všichni ostatní ministři Strany zelených.

Jana Zemanová, Lucie Toraková, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme