Macek se má omluvit Rathovi za pohlavek, platit nemusí

Bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek se musí omluvit poslanci ČSSD Davidu Rathovi za pohlavek uštědřený v přímém přenosu. Rozhodl o tom pražský městský soud. Ten ale zároveň nevyhověl Rathovi ve druhé části žaloby, kde žádal po Mackovi jeden milion korun odškodného.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Macek

Miroslav Macek | Foto: Jan Rosenauer

Miroslav Macek rozsudek komentovat nechtěl. Naznačil ale, že kdyby se v podobné situaci ocitl znovu, tedy že by někdo opět urazil jeho manželku, jednal by stejně.

David Rath v jednací síni nebyl, omluvil se kvůli schůzi Poslanecké sněmovny. Jeho advokát Jan Mach řekl, že s první částí rozsudku je spokojen. Jestli se odvolá proti tomu, že Macek nemusí zaplatit Rathovi milion korun, Mach neprozradil.

Incident mezi oběma politiky se odehrál v květnu 2006 na stomatologickém sněmu. Macek se měl omluvit za to, že exministra zezadu udeřil a následně se ho pokusil uhodit pěstí do obličeje. Tím podle Ratha způsobil "veřejně sledovanou vzájemnou fyzickou potyčku".

Důvodem napadení byly podle Macka exministrovy výroky v tisku. Rath prý naznačoval, že se bývalý místopředseda ODS oženil pro peníze. Policie a žalobce Mackův útok vyhodnotili jako přestupek proti veřejnému pořádku a případ předali úřadu městské části Prahy 2, který mu vyměřil pokutu 3000 korun.

Martin Hromádka, Pavel Otto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme