Premiéra rozladilo, že lidovec Hovorka nehlasoval s koalicí

Premiér a předseda ODS Mirek Topolánek považuje za vážný problém, že lidovecký poslanec Ludvík Hovorka v některých klíčových otázkách, na kterých se vládní strany dohodly, nehlasuje s koalicí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

jednání Poslanecké sněmovny

jednání Poslanecké sněmovny | Foto: Marián Vojtek

Ludvík Hovorka se včera ve sněmovně nepostavil proti návrhu ČSSD na zrušení poplatků ve zdravotnictví. Opozice se svým návrhem přesto neuspěla. S pomocí Hovorky nicméně do dalších kol projednávání prosadila předlohu, kterou se sociální demokraté snaží zabránit změnám v brněnské Úrazové nemocnici.

Podle premiéra Mirka Topolánka takové jednání ohrožuje koalici. "Pokud nebudeme mít pro klíčové hlasování všechny hlasy v koalici, tak to může znamenat konec koalice." Premiér chce problém řešit koaličně. "Budu čekat, co mi pan Čunek nabídne."

Sám poslanec Hovorka k této situaci říká: "Ty dva návrhy, o kterých jsem hlasoval odlišně, jsem nepovažoval za klíčové - to označil tak premiér. Já si myslím, že to není nic, co by mělo nějakým způsobem rozbíjet koalici."

Ani šéf poslaneckého klubu KDU-ČSL Pavel Severa včerejší Hovorkovo odlišné hlasování nevnímá jako zásadní problém. "Každý předseda je rád, když jeho tým pracuje jako tým a nemá žádné výjimky. Takže my se budeme snažit, aby ty výjimky jsme nějakým způsobem dokázali eliminovat, abychom dokázali spolu mluvit a vysvětlovat si názory, a nedocházelo k těmto excesům."

Marika Táborská, Martina Lustigová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme