Berlín bojuje s nadměrným pitím alkoholu u mladistvých

Velikonoce jsou obdobím, kdy se sklenka alkoholu může dostat do rukou mladistvým. V německé metropoli se náchylnost dětí k pití stává velkým problémem. Počet mladistvých přistižených v Berlíně ve stavu opilosti, se v loňském roce zdvojnásobil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

alkohol (ilustrační foto)

alkohol (ilustrační foto)

V roce 2000 to s pitím na veřejnosti přehnalo v Berlíně 56 nezletilých. V loňském roce to už byli 663. Podle studie, kterou si nechal vypracovat berlínský senát a ze které cituje deník B.Z., se za posledních 30 dní minimálně jednou opilo 55 procent teenagerů ve věku od 15 do 17 let.

Podle Kerstin Jünglingové z poradny pro prevenci návykových látek chybí mladistvým jasná poselství a pozitivní vzory. V německé metropoli se množí případy, kdy musely být děti kvůli nadměrné konzumaci alkoholu dopraveny ve vážném stavu do nemocnice. Hlavně v panelákových čtvrtích východního Berlína je podle policie velmi rozšířené chození za školu spojené se závody v pití.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme