Němečtí duchovní kritizují velikonoční televizní nabídku

Cynická, brutální a bezbožná. Těmito výrazy "zhodnotili" církevní představitelé v Německu i někteří tamní politici velikonoční skladbu programu soukromých kanálů. Trnem v oku jim je hlavně vysílání série Smrtnosná past s Brucem Willisem v hlavní roli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

televizní ovladač

televizní ovladač | Foto: Fotobanka stock.xchng

"Vysílat Smrtonosnou past na Velký pátek je stejně nevhodné, jako doprovodná reklama s rozpouštějícícm se velikonočním zajíčkem," obul se do televize Sat.1 pověřenec evangelické církve pro média Markus Bräuer.

Podobně se vyjádřil i mnichovský arcibiskup Reinhard Marx, podle kterého akční filmy nejsou přiměřeným způsobem, jak naložit s velikonočním poselstvím.

Soukromé televize kritiku odmítají. "I během křesťanských svátků vysíláme vyvážený program a jsme na hony vzdáleni tomu zraňovat náboženské cítění diváků," uvedla mluvčí stanice RTL Anke Eickmeyerová.

Její chlebodárce se rozhodl "oslavit" Velikonoce snímky Náhlá smrt, Univerzální voják nebo King Kong. Právě Náhlá smrt, Smrtonosná past, v doslovném překladu Umírej pomalu, nebo Mlčení jehňátek na stanici Pro 7, působí podle německých médií na obrazovce v těchto dnech zvlášť cynicky.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme