V Německu se množí případy házení předmětů z dálničních mostů

Policie stále bezvýsledně pátrá po pachateli útoku na dálnici u severoněmeckého Oldenburgu. Dřevěný špalek shozený z dálničního mostu zabil před týdnem v autě třiatřicetiletou matku dvou dětí. Mezitím se objevily další nebezpečné případy, kdy vesměs děti vrhají z mostů kamení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dálnice

dálnice | Foto: Jan Rosenauer

Třiadvacetičlenný speciální policejní tým zatím po viníkovi zákeřného činu marně pátrá. Prověřil už 125 upozornění od občanů. Policie věří, že se v laboratoři podaří na šestikilovém špalku najít vlákna, otisky prstů nebo stopy DNA, které by jí pomohly pachatele najít a usvědčit.

Mezitím se po celém Německu množí podobné skutky, při kterých jen šťastnou shodou náhod nebyl nikdo zraněn. Na dálnici A44 u Paderbornu neznámý útočník prorazil masivním kamenem okno projíždějící dodávky. V Unně nedaleko Dortmundu zase školáci hodili několik dlažebních kostek na soupravu S-Bahnu a rovněž prorazili dvě okna. Policie čtveřici pachatelů ve věku 13 a 14 let zadržela.

Jiří Hošek, Pavel Schrötter Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme