V USA začne kampaň proti globálnímu oteplování

Ve Spojených státech začne v tomto týdnu masivní kampaň proti globálnímu oteplování. Stojí za ní bývalý viceprezident a nositel Nobelovy ceny Albert Gore. Velké televizní stanice začnou vysílat reklamní spoty, které budou přesvědčovat o potřebě snižování emisí skleníkových plynů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Albert Gore

Albert Gore | Foto: www.algore.com

300 milionů dolarů - tolik peněz dal dohromady bývalý americký viceprezident od sponzorů. Do kampaně investoval i své vlastní příjmy z oceněného filmového dokumentu Nepohodlná pravda a odměnu získanou s Nobelovou cenou.

"Musíme se už probudit a splnit svou morální povinnost," řekl mimo jiné Gore v rozhovoru pro stanici CBS." Nejde přece o hloupé politické hry ale o přežití," dodal Al Gore, který právě dnes oslaví šedesáté narozeniny.

Vít Pohanka, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme