Stovky lidí protestovaly proti radaru v Brdech

Jeden z největších protestů proti plánované výstavbě amerického radaru se dnes konal přímo v Míšově na Plzeňsku. Právě tam je americká základna plánovaná. Akci organizovala KSČM.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Protest komunistů proti radaru v Brdech

Protest komunistů proti radaru v Brdech | Zdroj: ČTK

Organizátoři původně počítali s účastí až osmi set lidí. Z různých koutů republiky ale nakonec přijeli lidé ve dvou desítkách autobusů a stovkách aut. Podle policie se akce účastnilo do tisícovky lidí, sami komunisté odhadují účast mezi dvěma až třemi tisíci lidí.

Komunisté původně chtěli dojít až na kótu 718, kde má radar stát. To ale armáda nedovolila - vojenský újezd je určený pro cvičení vojska a ne pro politické akce.

Při podobné akci v září se na akci komunistů vypravili i příznivci radaru, dnes tu bylo jen pár jednotlivců - nejznámějším z nich, aktivista Jan Šinágl pochodoval s americkým praporem.

Lenka Rákosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme