Německo během EURA přechodně obnoví některé hraniční kontroly

Bavorsko a Bádensko-Württembersko - to jsou dvě německé spolkové země, které během nadcházejícího fotbalového mistrovství Evropy obnoví na svých hranicích kontroly. Ty se ale nebudou provádět plošně po celou dobu šampionátu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo EURO 2008

Logo EURO 2008 | Foto: NEPOUŽÍVAT internet

Takovýto postup, který umožňuje Schengenská dohoda, už před časem oznámilo rovněž Rakousko. Podobně jako v jeho případě budou policisté v Bavorsku a Bádensku provádět kontroly pouze jeden až dva dny před takzvanými rizikovými zápasy.

Cílem prohlídek je zabránit řádění fotbalových rowdies. "Je důležité zadržet hooligans ještě předtím, než se dostanou na stadióny," uvedl státní tajemník bavorského ministerstva vnitra Jürgen Heike. Své rakouské a švýcarské kolegy navíc během mistrovství Evropy přijede posílit na 850 německých policistů.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme