Boj o moc ve Volkswagenu se dramatizuje; šéf Porsche měl být odposloucháván

Boj o moc v německé automobilce Volkswagen má nečekanou zápletku. Generální ředitel firmy Porsche tvrdí, že byl odposloucháván. Právě Porsche přitom usiluje o převzetí většiny ve Volkswagenu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volkswagen

Volkswagen | Foto: autobytel.com

V hotelovém apartmá Wendelina Wiedekinga našla bezpečnostní agentura odposlouchávací zařízení. Nešlo přitom o nejnovější výkřik špionážní techniky, nýbrž o dětskou chůvičku. Že by takzvaný "babyphone" v pokoji nechali zapomnětliví rodiče s dětmi, je prý vyloučeno.

Wiedeking i koncern Volkswagen už podali trestní oznámení na neznámého pachatele. Porsche vlastní ve VW 31 procent akcií a usiluje o získání většiny. Vede však lítý boj s odbory koncernu a hlavně spolkovou zemí Dolní Sasko o způsob přijímání klíčových rozhodnutí.

Dolní Sasko zatím disponuje právem veta a nehodlá se ho ani do budoucna vzdát. Ani jeden z hlavních akcionářů zatím nehodlá ustoupit, a tak je pravděpodobné, že celá věc skončí u soudu.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme