Víkendové nehodě rychlovlaku ICE v Německu prý šlo zabránit

Na plné obrátky pokračuje u našich západních sousedů vyšetřování železničního neštěstí, při kterém o víkendu po srážce se stádem ovcí vykolejil rychlovlak ICE. Podle dosud nepotvrzených informací šlo nehodě, která si naštěstí vyžádala jen zraněné, zabránit. Jiná souprava ICE jedoucí v protisměru totiž několik minut předtím také jednu z ovcí srazila.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

havarovaná souprava ICE v tunelu

havarovaná souprava ICE v tunelu | Zdroj: ČTK

Informaci přinesl deník Neue Westfälische, podle kterého strojvedoucí po srážce s ovcí dokonce soupravu zastavil, aby posoudil, zda je vlak schopný pokračovat v jízdě.

Není ale jisté, jestli viděl celé stádo ovcí stojící na kraji železničního tunelu a zda mohl varovat svého kolegu ve vlaku mířícím z Hamburku do Mnichova. Ten chvíli poté do stáda ve dvousetkilometrové rychlosti narazil a vykolejil.

Podle expertů lze mluvit o štěstí, žesi nehoda vyžádala jen 20 zraněných. Nejdelší železniční tunel v Německu ale zatím zůstává na neurčito mimo provoz. Dva speciální jeřáby se z něj pokoušejí vytáhnout havarovanou soupravu. Několik dní zřejmě zabere také oprava poškozeného tubusu a elektrického vedení.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme