Julínek odvolal ředitele psychiatrické léčebny v Bohnicích

Ředitel psychiatrické léčebny v Praze Bohnicích Ivan David skončil ve své funkci. Odvolal ho ministr zdravotnictví Tomáš Julínek (ODS). David léčebnu řídil tři roky. Podle oficiálního zdůvodnění zdravotnického resortu se na fungování bohnické kliniky díval odlišně, než samo ministerstvo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Psychiatrická léčebna Bohnice

Psychiatrická léčebna Bohnice | Foto: Psychiatrická léčebna Bohnice

Ivan David Radiožurnálu řekl, že důvody svého odvolání zná, komentovat je ale nechtěl. "Já jsem se dohodl nějakým způsobem s vedoucími pracovníky ministerstva, čili nedomnívám se, že by bylo vhodné, kdybych komentoval důvody," uvedl.

Mluvčí ministerstva Tomáš Cikrt odmítl spojovat odvolání Davida s jeho členstvím v ČSSD a také s jakýmkoli případným konfliktem. "Důvodem jsou rozdílné pohledy ministerstva a odvolaného ředitele na další rozvoj této léčebny," řekl Cikrt.

David skončil ve funkci v úterý, podle Cikrta zůstává nejen zaměstnancem, ale také členem managementu léčebny. Konkurz na nového ředitele nebude. Davidovým nástupcem dnes ministr Julínek jmenoval vedoucího sexuologického oddělení léčebny Martina Hollého.

Bývalý ministr zdravotnictví David vedl v poslední době spor s pražským magistrátem o Centrum krizové intervence, které spadá pod bohnickou léčebnu. Vloni v červnu jeho činnost výrazně omezil, protože prý ročně způsobovalo léčebně ztrátu 3,5 milionu korun. Davidův krok vyvolal nesouhlas některých odborníků i zastupitelů.

Martin Hromádka, Václava Marešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme