Polský fotbal se potýká s projevy rasismu

Polský fotbal se potýká s projevy rasismu a antisemitismu - a to jak mezi fanoušky, tak u některých hráčů. Veřejnost nejnověji pobouřil antisemitský nápis na tričku fotbalisty Arkádia Mysony.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hřiště

hřiště | Foto: Jiří Hošek

Fotbalista klubu LKS Arkadiusz Mysona po vyhraném derby pobíhal po trávníku v tričku s nápisem vulgárně vyzývajícím k zabíjení Židů. Upozornil na to deník Gazeta Wyborcza.

Ligová komise případ vyšetřila. Myson dostane pokutu a až do odvolání nesmí hrát ligové zápasy. Fotbalista se hájil tím, že o antisemitském nápisu nevěděl - tričko mu prý těsně předtím věnoval jeden z fanoušků. Šéf klubu LKS se omezil pouze na krátké konstatování, že jeho hráč je debil.

Rasistické a antisemitské výpady ale nejsou na polských stadionech ničím neobvyklým. Tu a tam se objevuje nacistická symbolika a celé si Polsko si pamatuje, jak se do černého fotbalisty Emmanuela Olisadebeho fanoušci trefovali banány.

Martin Dorazín, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme