Technoparty ruší noční klid

Technoparty v Uzenicích na Strakonicku a také v Nových Oldřůvkách na Opavsku pokračují. Ta první začala původně jako soukromá oslava narozenin. Počet účastníků na louce u Uzenic večer opět stoupl ke dvěma tisícovkám. Kromě stížností na hlučnost hudební produkce od občanů okolních obcí a také místních myslivců řešili policisté i další problémy. Zadrželi celostátně hledanou osobu a dva technaře, kteří řídili auto bez řidičského oprávnění.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Světelná show

Světelná show | Foto: techno.cz

Stoupající počet účastníků Open Air Freeparty v Uzenicích na Strakonicku potvrdila strakonická policejní mluvčí Jaromíra Nováková: "Odhadujeme řádově dva tisíce lidí. Je tady velké množství vozidel, snažíme se zprůjezdnit všechny komunikace."

Přes minulou noc hudba hrála celou dobu. To je podle policie rušení nočního klidu a organizátorům za to hrozí pokuta. Hudba zneklidňovala nejen obyvatele okolních vesnic, ale podle myslivců i zvěř. "Je to podruhé za jeden rok a dalších sedm let tady třeba nebudeme. Tak jestli nám někdo nemůže dát trošičku té tolerance," říká jeden z návštěvníků technoparty.

Mezi technaři se pohybují členové speciálního antikonfliktního týmu, který vznikl při jihočeské policejní správě na podzim loňského roku. Pořadatel taneční akce přiznává, že k takovým akcím patřívají alkohol a drogy a že bychom je našli i tady: "Ale jsou i jinde, kamkoli člověk vyrazí, tak je potká. Je fakt, že takovýto způsob akce bez bezpečnostní služby vybízí k tomu, aby to s drogami přeháněli. Když pak takovou akci dělají lidé, kteří mají všech pět pohromadě, je to pro ně nepříjemný efekt."

Technaři tančí také na Opavsku

Technoparty v Nových Oldřůvkách na Opavsku, konkrétně v rekreačním středisku Hadinka, je nahlášenou akcí, která má také trvat až do neděle. Na místě se podle posledních informací policie baví asi 2000 lidí. kromě mladých lidí z Česka přijeli tanečníci i z Polska, Rakouska, Francie a Nizozemska. Policisté zatím nezaznamenali žádné incidenty, které by museli řešit.

Velký rozruch v Česku vzbudila technoparty před třemi lety na Tachovsku, především kvůli tvrdému policejnímu zásahu. Radiožurnál tehdy připravil specialni web Czechtek 2005.

Alžběta Havlová, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme