Nejméně 350 obětí tropického cyklonu Nargis v Barmě

Řádění cyklónu v Barmě si vyžádalo už přes 350 mrtvých. Další tisíce lidí jsou zraněny nebo přišly o střechu nad hlavou. Tropický cyklon Nargis, který se přes Barmu přehnal, značně poškodil i největší město Rangún. Vládnoucí vojenská junta vyhlásila kvůli ničivým následkům v pěti oblastech země výjimečný stav.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé obhlížejí škody po cyklonu v Barmě

Lidé obhlížejí škody po cyklonu v Barmě | Zdroj: ČTK

Několikahodinové řádění větru o síle až 190 km/h napáchalo největší škody v Iravadské oblasti v deltě stejnojmenné řeky. Některá města v této oblasti jsou až z poloviny zničená. Zatím hodně scházejí informace z mnoha částí barmského pobřeží. Lze proto předpokládat, že počet obětí ještě vzroste, až se barmským úřadům podaří získat informace i z nejodlehlejších míst.

V bývalé metropoli Rangúnu nefunguje elektrický proud a telefonické spojení, přerušeny byly také dodávky vody. Škody v chudinských čtvrtích na krajích pětimiliónového města budou velmi vážné.

Cyklon Nargis teď míří k severnímu Thajsku, kam už přinesl prudký déšť. Naposledy cyklon řádil ve druhé polovině loňského listopadu v Bangladéši. Pod jménem Sidr si vyžádal přes dva a půl tisíce obětí.

Robert Mikoláš, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme