Policisté vypátrali unesená šestitýdenní dvojčata

Unesená šestitýdenní dvojčata Tomáš a Lucie, která se ztratila ve středu odpoledne v Olomouci, propustili dnes odpoledne lékaři z nemocnice domů. Děti jsou podle mluvčího nemocnice Egona Havrlanta v pořádku. Děti odvezla do svého bydliště v Dělnické ulici v Olomouci dvanáctiletá dívka, které dvojčata matka odpoledne na chvíli svěřila. Policisté je nalezli v noci, zhruba 3,5 hodiny poté, co jejich únos nahlásila matka policii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sportovní dvojkočárek - ilustr. foto

Sportovní dvojkočárek - ilustr. foto | Foto: Marek Král

Podle policejní mluvčí Jitky Dolejšové se dívku podařilo vypátrat prostřednictvím informací v médiích. Miminka spala v kočárku, který byl v pokoji maskován vrstvou textilií: "Z dosavadního šetření vyplývá, že dvanáctiletá dívka oslovila maminku s tím, že dvojčátka povozí před domem a v nestřeženém okamžiku pak s kočárkem odjela. Miminka si dívka odvezla domů, kde je kriminalisté v nočních hodinách našli. Motivem jejího jednání byla pravděpodobně touha pečovat o děti."

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Šumová o únosu dvojčat

Kočárek s dvojčaty se matce ztratil odpoledne kolem 16. hodiny, právě když ho přenechala na chvíli dívce, kterou jen zběžně znala. Policii zmizení nahlásila až večer v 19:30.

Obě miminka jsou v pořádku

Poté, co je policie našla, zavolala lékaře, který nezjistil, že by jim cokoli chybělo, nicméně děti i matka jsou do dnešního odpoledne pro jistotu v olomoucké nemocnici. Je jim teprve 6 týdnů a tak mohly někde prochladnout a určitě také musely někde něco dostat k pití - je otázka co, protože bez matky strávily 7 hodin. Zajímavé je, že holčička i chlapeček měli na sobě jiné oblečení než které jim odpoledne oblékla jejich matka.

A nakolik jsou u nás únosy takhle malých dětí časté? Podle statistiky vedené od roku 1998 se u nás ztratilo 5 kojenců a z toho ve dvou případech byly únoskyněmi právě nezletilé dívky.

Milan Kopp, Lenka Šumová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme