Zpět na ruzyňské letiště se muselo vrátit další letadlo

Do problémů se dostal letoun Airbus A-310 Českých aerolinií letící z Prahy do New Yorku. Plně natankované letadlo se asi po hodině a půl letu, kdy už bylo nad Británií, muselo otočit a vrátit zpět do Prahy. Přistálo v Ruzyni kolem 15. hodiny, kde už čekali hasiči.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Airbus A310-300 společnosti ČSA

Airbus A310-300 společnosti ČSA | Foto: Jan Rosenauer

Zasahovat ale podle mluvčí letecké společnosti Daniely Hupákové nemuseli: "Signalizace přečerpávání paliva totiž nevykazovala standardní funkce, proto se kapitán rozhodl v souladu s předpisy rozhodl pro návrat do Prahy. Bezpečnost zhruba 199 cestujících nebyla v žádném případě ohrožena a letoun bezpečně přistál v Praze,"řekla Hupáková Radiožurnálu.

V posledních dvou dnech jde v Praze už o druhý podobný případ. Včera na Ruzyni musel nouzově přistát Boeing norské nízkonákladové společnosti Norwegian Air Shuttle.

Krátce po startu pilotovi ohlásila elektrická požární signalizace oheň v oblasti pomocného motoru. Také tento stroj v pořádku dosedl na plochu - požár zlikvidovalo ještě před přistáním pravděpodobně samohasicí zařízení.

Milan Kopp, Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme