Oslavujeme různorodost - pod tímto heslem se nesla letošní Gay paráda v Bruselu

Asi deset tisíc lidí se podle organizátorů sešlo na gay a lesbickém happeningu v centru Bruselu. Měl upozornit na přetrvávající netoleranci vůči sexuálním menšinám v Belgii. Jen loni ztratilo v Belgii 135 lidí práci kvůli tomu, že se zaměstnavateli nelíbila jejich sexuální orientace.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Duhová vlajka

Duhová vlajka

Průvod alegorických vozů a tančících gayů a lesbiček vyrazil ze čtvrti Saint Jacques, která je v Bruselu místem, kde se příslušníci sexuálních menšin scházejí. Prošli hlavní třídou a vrátili se zpět do svého útočiště, kde oslava pokračovala koncerty a diskotékou.

Letošní 13. ročník manifestace byl pod heslem "Oslavujeme různorodost". Motto se nápadně podobá oficiálnímu heslu Evropské unie: "Jednota v rozmanitosti". Podle nedávného průzkumu se ukázalo, že v Belgii o homosexualitě otevřeněji mluví spíš protestantsky založení Vlámové, než katoličtí Valoni. Zatímco svou sexuální orientaci se v práci nebojí prozradit 62 procent vlámsky mluvících respondentů, u frankofonní populace je to jen 41 procent.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme