Při železničním neštěstí na Pardubicku zemřel strojvedoucí

Lokomotiva společnosti ČD Cargo ráno narazila v Moravanech na Pardubicku do osobního vlaku. Strojvedoucí zahynul, na místě může být podle prvních informací až pět lehce zraněných.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nehoda v Moravanech

nehoda v Moravanech | Zdroj: ČTK

Při srážce nákladní lokomotivy s osobním vlakem v Moravanech na Pardubicku zemřel strojvedoucí. Srážka se stala kolem páté ráno na hlavním železničním tahu z východních Čech do Prahy. Pět cestujících z dvanácti bylo ošetřeno s lehkým zraněním. Lokomotiva pravděpodobně narazila ze zadu do osobního vlaku, který stál na zastávce.

Pět cestujících z dvanácti bylo ošetřeno s lehkým zraněním. Více dodává Petr Šťáhlavský z tiskového odboru Českých drah: "Podle prvních informací, které zatím nejsou potvrzeny lékaři, by mělo jít nejspíš o zranění lehkého charakteru. To znamená různé pohmožděniny a podobně, způsobené při nárazu, kdy cestující například upadli"

Polovina železniční stanice je v tuto chvíli průjezdná, vlaky mají zpoždění maximálně několik minut, podotýká Petr Šťáhlavský z tiskového odboru Českých drah. Na místě už jsou inspektoři, kteří nehodu prověřují.

Renáta Prátová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme